werkwijze mobiel

Methode en werkwijze

Al jaren ben ik bezig met bewustwording, zowel in mijn eigen proces als in mijn werk als coach. Ik heb behalve de vele lessen van het leven ook jaren van  fysieke opleiding achter de rug.  Van diverse meesters, waaronder Tulku Lobsang heb ik waardevol onderricht ontvangen vanuit zowel de Westerse als Oosterse zienswijze en filosofie. Mijn Westerse opleidingen in de psychotherapie, NLP, hypnotherapie, EMDR en mijn Oosterse & Spirituele opleidingen in de Lu Jong (Tibetaanse helende yoga), Tsa Lung  (bewust ademen) mindfulness, Tog Chöd (mindful bewegen met een zwaard) en Reiki (werken met universele helende levensenergie).

Jezelf resetten en loskomen van trauma's

Vanuit vogelvluchtperspectief ben ik gaan kijken naar de wijze waarop ik transformatieprocessen onderga en waarop de mensen die ik coach zich transformeren. Hieruit heb ik mijn twee modellen ontwikkeld: het PITA-model en de I AM driehoek. Deze modellen zijn een leidraad tijdens de coaching , waarbij innerlijk/spiritueel leiderschap centraal staat. En helpen je zeker bij jouw transformatie.

En pas ik trance intuïtie, mijn eigen methode toe om trauma's via het onderbewuste te verwerken en jezelf te resetten. In trance ben je wanneer je bijvoorbeeld in meditatie bent. Je hersengolven vertragen. Je (belemmerende) gedachten hebben dan minder grip op je. Met hulp van mijn intuïtie begeleid ik jou via je onderbewustzijn en gebruik je jouw lichaam om nog beter in contact met jezelf te zijn.Je lost zelf je trauma's op en verbind je met jezelf, zodat je in het nu weet weet hoe je zelf weer de lead over je leven neemt . Dit is echt een bijzondere unieke op maat beleving!

Daarnaast zet ik mijn mediamieke en helende gaven in waardoor je snel inzicht krijgt in je proces en je zal ervaren dat je energie zal shiften naar een hoger level.

Het PITA-model is een manier om te kijken waar je je bevindt ten opzichte van een thema waar je in je dagelijks leven tegenaan loopt:

Problemen en patronen
Inzicht/intrinsieke motivatie
Tools en transformeren
Aandacht > actie

Allereerst kijken we naar de uitdagingen en problemen (P) waar je mee zit en maken we je patronen zichtbaar. Welk inzicht heb je en wat is je intrinsieke motivatie? Vanuit die intrinsieke motivatie (I) krijg je tools (T) mee die je helpen om te transformeren en uiteindelijk in actie (A) te komen, zodat je écht kunt gaan doen wat jij wilt. Tijdens het doorlopen van de PITA-stappen leer ik je de kracht van de I AM driehoek.

 I am driehoek: je ‘zelf’ - ego - intuïtie

We hebben allemaal een intuïtie, een soort zesde zintuig. Dit is wat je aanvoelt en wat je ingegeven krijgt. Je hebt vast weleens meegemaakt dat je een ruimte binnenstapte en voelde dat er net iets gebeurd was, terwijl dit op het eerste oog niet zichtbaar was. Dat is je intuïtie. Je kunt iets ingegeven krijgen, maar dat betekent niet dat het ook in verbinding staat met wie jij werkelijk bent: je ‘zelf’. En dan hebben we ook nog het ego: het automatisch denken dat verbonden is aan (vaak negatieve) gedachten en emoties.

Er is vaak veel verwarring over of het ego aan het woord is of dat je intuïtie spreekt. Veel mensen laten zich (mis)leiden door ego-gedachten. Door triggers van buitenaf ontstaan er gedachten die altijd tot emoties leiden. Vaak zijn dit negatieve emoties. Zodra je de kracht van je ego/mind gaat zien, kan dit ook leiden tot positieve  gedachten, positieve emoties en positieve acties. Het is belangrijk dat je allereerst in verbinding staat met jezelf, jouw authentieke jij.

Door deze verbinding ga je op de eerste plaats je eigen gevoel voelen en kan het intuïtieve zich openen, daar waar ideeën en ingevingen vandaan komen. Wanneer deze drie onderdelen (ego, jezelf en intuïtie) met elkaar gaan samenwerken, ontstaat er ruimte om te creëren en  te manifesteren. Er ontstaat innerlijke rust, liefde en geluk van binnenuit. Dit driehoeksmodel vormt de basis van mijn coachingsessies, retraites en programma’s.

intuïtie

Je ‘zelf’: je authenticiteit, je natuur, je voelen. De verbinding met jezelf.
Intuïtie: dat wat je aanvoelt, wat je ingegeven krijgt. Dit komt van buitenaf.
Ego: het ego creëert gedachten en produceert emoties, vastgeroeste patronen.

Je ‘zelf’: je authenticiteit, je natuur, je voelen. De verbinding met jezelf. De linkerkant van je lichaam en staat in verbinding met je vrouwelijke energie (je innerlijke wijsheid).
Intuïtie: dat wat je aanvoelt, wat je ingegeven krijgt (bijvoorbeeld een idee). Dit komt van buitenaf. Je intuïtie staat in verbinding met je kruin en je voorhoofd.
Ego: het ego creëert gedachten en produceert emoties, vastgeroeste patronen. Dit staat in verbinding met je mannelijke energie (methoden/discipline/ratio).

De drie stappen in de I Am driehoek

De drie onderdelen mogen veel meer met elkaar gaan samenwerken. En daar help ik mensen bij! De eerste stap is om jezelf weer te voelen, zodat er van binnenuit rust ontstaat, ontspanning is, verbinding is met jezelf en een gevoel van geluk zonder dat daar iets voor nodig is van buitenaf. De tweede stap is leren herkennen wat je ingegeven wordt en hoe dat voelt voor jou. Vandaar uit, de derde stap, kun je je ego op een positieve manier inzetten om daadwerkelijk dingen te realiseren. Als je je intuïtie voor je laat werken, ontstaat er ruimte om te creëren en manifesteren. Je krijgt antwoord op de vraag wat je wilt en wat je te doen hebt. “Wat voel ik dat ik te doen heb, ook al zegt mijn ik vanuit oude overtuigingen iets anders?”

Ik maak je bewust van je ‘zelf’, de kracht van je intuïtie en hoe je die kan laten samenwerken met je ego.