Esther Stevens - Spiritueel Coach 06-15094051

No need to worry every answer will come in time

Esther Stevens

Werkwijze en methoden

Al jaren ben ik bezig met bewustwording, zowel in mijn eigen proces als in mijn werk als coach. Vanuit vogelvluchtperspectief ben ik gaan kijken naar de wijze waarop ik transformatieprocessen onderga en waarop de mensen die ik help zich transformeren. Hieruit heb ik twee modellen ontwikkeld: het PITA-model en het driehoeksmodel. Deze modellen zijn een leidraad tijdens de coaching en zullen je zeker helpen bij je transformatie.

PITA-model

Het PITA-model is een manier om te kijken waar je je bevindt ten opzichte van een thema waar je in je dagelijks leven tegenaan loopt:

Problemen en patronen
Inzicht/intrinsieke motivatie
Tools en transformeren
Aandacht > actie

Allereerst kijken we naar de uitdagingen en problemen (P) waar je mee zit en maken we je patronen zichtbaar. Welk inzicht heb je en wat is je intrinsieke motivatie? Vanuit die intrinsieke motivatie (I) krijg je tools (T) mee die je helpen om te transformeren en uiteindelijk in actie (A) te komen, zodat je écht kunt gaan doen wat jij wilt. Tijdens het doorlopen van de PITA-stappen leer ik je de kracht van het driehoeksmodel.

Driehoeksmodel: je ‘zelf’ - ego - intuïtie

We hebben allemaal een intuïtie, een soort zesde zintuig. Dit is wat je aanvoelt en wat je ingegeven krijgt. Je hebt vast weleens meegemaakt dat je een ruimte binnenstapte en voelde dat er net iets gebeurd was, terwijl dit op het eerste oog niet zichtbaar was. Dat is je intuïtie. Je kunt iets ingegeven krijgen, maar dat betekent niet dat het ook in verbinding staat met wie jij werkelijk bent: je ‘zelf’. En dan hebben we ook nog het ego: het automatisch denken dat verbonden is aan (vaak negatieve) gedachten en emoties.

Er is vaak veel verwarring over of het ego aan het woord is of dat je intuïtie spreekt. Veel mensen laten zich (mis)leiden door ego-gedachten. Door triggers van buitenaf ontstaan er gedachten die altijd tot emoties leiden. Vaak zijn dit negatieve emoties. Zodra je de kracht van je ego/mind gaat zien, kan dit ook leiden tot positieve emoties en positieve acties. Het is belangrijk dat je allereerst in verbinding staat met jezelf, jouw authentieke jij.

Door deze verbinding ga je op de eerste plaats je eigen gevoel voelen en kan het intuïtieve zich openen, daar waar ideeën en ingevingen vandaan komen. Wanneer deze drie onderdelen (ego, jezelf en intuïtie) met elkaar gaan samenwerken, ontstaat er ruimte om te creëren en manifesteren. Er ontstaat innerlijke rust, liefde en geluk van binnenuit. Dit driehoeksmodel vormt de basis van mijn coachingsessies, retraites en programma’s.

werkwijze

Je ‘zelf’: je authenticiteit, je natuur, je voelen. De verbinding met jezelf.
Intuïtie: dat wat je aanvoelt, wat je ingegeven krijgt. Dit komt van buitenaf.
Ego: het ego creëert gedachten en produceert emoties, vastgeroeste patronen.

Je ‘zelf’: je authenticiteit, je natuur, je voelen. De verbinding met jezelf. De linkerkant van je lichaam en staat in verbinding met je vrouwelijke energie (je innerlijke wijsheid).
Intuïtie: dat wat je aanvoelt, wat je ingegeven krijgt (bijvoorbeeld een idee). Dit komt van buitenaf. Je intuïtie staat in verbinding met je kruin en je voorhoofd.
Ego: het ego creëert gedachten en produceert emoties, vastgeroeste patronen. Dit staat in verbinding met je mannelijke energie (methoden/discipline/ratio).

De drie stappen in het driehoeksmodel

De drie onderdelen mogen veel meer met elkaar gaan samenwerken. En daar help ik mensen bij! De eerste stap is om jezelf weer te voelen, zodat er van binnenuit rust ontstaat, ontspanning is, verbinding is met jezelf en een gevoel van geluk zonder dat daar iets voor nodig is van buitenaf. De tweede stap is leren herkennen wat je ingegeven wordt en hoe dat voelt voor jou. Vandaaruit, de derde stap, kun je je ego op een positieve manier inzetten om daadwerkelijk dingen te realiseren. Als je je intuïtie voor je laat werken, ontstaat er ruimte om te creëren en manifesteren. Je krijgt antwoord op de vraag wat je wilt en wat je te doen hebt. “Wat voel ik dat ik te doen heb, ook al zegt mijn ik vanuit oude overtuigingen iets anders?”

 

Ik maak je bewust van je ‘zelf’, de kracht van je intuïtie en hoe je die kan laten samenwerken met je ego.

Adres

Amstellandlaan 80, Weesp

Telefoon

Nieuwsbrief

WhatsApp chat